Steeds meer spam

AMSTERDAM – Spam is steeds vaker opgesteld in de moedertaal van de ontvanger. Zo is al een kwart van de ongewenste reclame in ons land in het Nederlands. Dat meldt beveiligingsbedrijf Symantec in een maandrapport over de verspreiding van spam. Het bedrijf concludeert dat spammers steeds vaker gebruikmaken van door computers gegenereerde vertalingen om hun ‘klanten’ te bereiken.

Japan spant de kroon: ruim 62 procent van de spam is daar in de lokale taal opgesteld. In Europa krijgen vooral Fransen veel spam in hun moedertaal: zo’n 53 procent. Duitsland (45 procent) en Nederland 25 procent krijgen nog overwegend Engelstalige spam. Veel spam Volgens Symantec maakte spam in juli wereldwijd bijna 90 procent van het e-mailverkeer uit. In Nederland lag dat hoger: 95,7 procent. De Duitsers krijgen nog meer reclame. Daar is slechts 2,5 procent van de e-mail geen ongewenste junkmail.

Bron: © NU.nl/Wieland van Dijk

Notitie Leeuwenhart Internet: Ons optionele Super Spamfilter blokkeert ca 98% van de spam en heeft 2 verschillende virusscanners ingebouwd om de kans op virusbesmetting aanzienlijk te verkleinen. Daarnaast levert Leeuwenhart Hosting een abonnement op het virusscan programma van McAfee om uw PC tevens tegen virussen van andere bronnen (USB sticks, DVD enz) te beschermen.